sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ristiaallokkoa, uutta intoa ja haaveita...





Hieman on nyt takkuillut tämä bloggaaminen, tosin niin tuntui kropparemppakin takkuavan edellisen viikon ajan. Koko vappuviikko jatkui aika samanlaisena kuin alkoikin eli tuon edellisen postauksen tapaisissa tunnelmissa. Töissä oli stressaavaa vielä tämäkin viikon ajan, tein siis normaalista poikkeavaa hommaa ja se tuntui päänupin kiristymisenä. Ja tylsää huomata siinä kohtaa, että ei todellakaan riitä reilu pari kuukautta meikäläiselle elintapojen muutokseen... tai en kai oikeasti ole niin luullutkaan, toivonut vain oppineeni jo jotain. 

Lisäksi tieto siitä, että Superdieetti Extra lähestyi loppuaan, alkoi ahdistaa aika tavalla. Aloin pelätä miten toimin sen jälkeen kun en saa mistään enää ohjeita tai keskustelufoorumi hiljenee... Niinpä päätin melkein viime hetkellä hypätä mukaan Fitfarmin vanhimpaan nettivalmennukseen eli Liteen. Valmennus alkoi viikko ennen vappua, ja viimeinen ilmoittautumispäivä oli 5.5. Valitsin kolmesta vaihtoehdosta Weight loss-ryhmän. Arvoin sen ja In shape-ryhmän välillä. Osittain kai epävarmaa oloani lisäsi se, etten oikein ole päättänyt tavoitepainoani. Mihin tähtään? Mikä on se paino, jota tavoittelen, jossa sitten yritän jatkossa pysytellä? In shape-ryhmässä ruokia ei olisi tarvinnut punnita ja keskityttäisiin enemmän vartalon muokkaamisen saliharjoittelun avulla. Weight loss-ryhmässä taas sitten pudotellaan painoa melko vähähiilihydraattisen ruokavalion ja tarkkojen annosten, sekä tietenkin liikunnan/salitreenin avulla. 

Koska tarkkojen ohjeiden noudattaminen SD:n aikana tuntui helpolta ja tietyllä tapaa turvalliselta, päädyin Weight loss-ryhmään. Ja myös sen takia, että kyllä se viitisen kiloa olisi hyvä saada vielä pois ja keskittyä sitten siihen painonhallintaan. Kulunut viikko on mennyt ihan mukavasti näillä uusilla ruokaohjeilla. Salille en ole ehtinyt, ja muutenkin liikunta jäi vähäiseksi paria työmatkapyöräilyä ja kotona tehtyä kahvakuulatreeniä lukuunottamatta. Fiilikset ovat olleet ihan kohtalaiset, tosin eilen otti aivoon kun muu perhe söi isännän tekemiä hampurilaisia ja tänään toki jäi äitienpäiväherkut kovin vähäisiksi = banaani-toffee proteiinipatukka. Ja se harmittaa usein, että ruokarytmini tulee hiukan jälkijunassa muun perheen kanssa, en ehdi aina laittaa omaa ruokaani niin, että söisimme yhtä aikaa tai sitten minulla vaan ei ole ruoka-aika samaan aikaan... toisinaan ärsyttää paljon, toisinaan vähemmän...

Eilen aamulla vaakalukema näytti sitten tuota kuvassa olevaa ja sepä auttaa kyllä kummasti taas sen motivaation ylläpitämisessä! 65kiloa alitettu, hieno homma! Paino sahasi tuossa 66-67kilon välillä hetkittäin kun en oikein saanut itseäni pysymään kurissa viime viikkoina... mutta joskohan se tästä taas! Toki tulee mietittyä hetkittäin, että missä nyt mennään, miltä sitten tuntuu kun olen tavoitepainossa, mitä sen jälkeen... lueskelen useita laihdutus-ja fitnessblogeja, ihastelen ihmisten muodonmuutoksia ja mietin mitä minä haluan/suunnittelen/aion? No se on selvää, että tätä kropparemppaa tekee ihan tavallinen nainen, jolla ei ole mitään fitnesskisaaja- tms suunnitelmia. Ja tajuan, että tämä painon putoaminen on vasta alkusoittoa, se painonhallinta onkin sitten se suurin haaste. Senkin olen ymmärtänyt varsin kirkkaasti, että sen noin viiden kilon pudottamisen jälkeen olen aika lailla sitten semmoinen "laiha läski", vitsit mikä termi! Noita blogeja selatessa ja katsellessa olen kyllä alkanut haaveilla siitä, että voisinko saada lihaksiani oikeasti sen verran toimintaan, että kroppa voisi joskus näyttää sopusuhtaiselta ja semmoiselta kauniisti urheilulliselta... sillä tavalla sopivasti... 

Yritän nyt aktivoitua blogin kanssa, uusi kamerakin on nyt valjastettuna käyttöön! Tosin yksi pohdintaa aiheuttava asia ovat nuo kuvatkin ja sen myötä anonymiteettini bloggaajana... mitä ja miten paljon jne... muistaakseni kerroin jossain ensimmäisessä postauksessa siitä, että pohdin ja pähkäilen asioita ajoittain aivan liikaa... nyt on se vaihde taas näköjään päällä ;)!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti