perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivän aamuna







Kolmas vapaapäivä, heräsin vähän ennen seitsemää ja tempaisin itseni kävelylenkille siitä suoraan! Pakkasta 16 astetta, auringonpaiste ja sininen taivas, näistä jos mistä sain energiaa päivän aloitukseen! Kävelin tällä kertaa vain 40 minuuttia, vaikka Fitfarmin suositus on 45-60minuuttia aamuaerobista. Kotiin täytyi kiirehtiä, että ehdin herättää lapset aamiaiselle ja kouluun. 

Lupasin aiemmin kertoa hieman Superdieetistä, tosin yksityiskohtaisesti ohjeita tms. en voi kirjoittaa tänne. Mutta homma menee tiivistetysti näin: liityin nettivalmennukseen, maksoin 49euroa, jonka jälkeen pääsin SD-foorumille lukemaan ruokavalio-ja liikuntaohjeet. Ruokavaliossa painotetaan proteiinien tärkeyttä, hyviä rasvoja, hiilihydraatteja syödään maltillisesti ja niitä on vähennettykin alusta. Lisäksi vitamiineja ja hivenaineita pillereiden muodossa. Joka viikko saamme uudet ohjeet, sekä ruokaa että liikkumista koskien. Tuosta linkistä pääsee suoraan SD:n esittelyyn, jossa selvitetty kattavasti mitä homma pitää sisällään. Itse teen kotitreeniä, koska en ole vielä tähän mennessä innostunut salitreenistä... mutta ihmeekseni se on alkanut projektin myötä kiinnostaa! Lisäksi reippaita kävelylenkkejä, joista osan saan hoidettua työmatkakävelynä. 

Ihmeekseni tämä projekti on mennyt hyvin, vaikka kaikki tässä on viime kädessä kiinni vain minusta. Kukaan ei komenna minua tekemään treenejä tai aamulenkkejä, vaan kaiken on lähdettävä minusta itsestäni. Toki mieheni toimii tsempparina, ja "potkii minua" eteenpäin, jos alan liikaa pähkäillä asioita tai laiskotus hiipii pintaan. Mutta toistaiseksi olen ollut tosin reipas ja positiivinen dieetin suhteen! Jotenkin se, että minulla on grammalleen tarkat ohjeet mitä syön ja mihin aikaan, helpottaa toteutusta. Tai olen toki ajoittain tuskaillut jatkuvaa ruokien punnitsemista, lukuisia eväskippoja työvuoroon lähtiessä ja sitä, että toistaiseksi kasviksia syödään rajoitusten puitteissa + hedelmiä vain treenipäivänä. Mutta koska tuloksia syntyy, jaksan kaiken tuon ja varsinkin kun oma olo niin nupissa kuin kropassa on hyvä!

Kaksi ensimmäistä SD-viikkoa tein tilapäisesti pelkkää aamuvuoroa, ja sain rytmitettyä ruokailut hyvin. Illat tuntuivat menevän seuraavan päivän eväitä valmistellessa, ja SD:n keskustelufoorumilla pyöriessä. Sieltä saa hyvää vertaistukea ja lisäinfoa, sekä tsemppiä toisten onnistumisista. Kolmannella viikolla olin lasten kanssa hiihtolomareissulla isäni luona Itä-Suomessa. Jännitin vähän etukäteen miten saan siellä pysyttyä ruodussa, ja miten kieltäydyn mummon pullatarjoiluista. Loppujen lopuksi hermoilin turhaan, kaikki meni hyvin. Kerran tein tietoisen poikkeaman ja söin hyvin pienen palan suolaista piirakkaa ja vielä pienemmän palan suklaapiirakkaa, kun kävimme kyläpaikassa, jossa en kerta kaikkiaan ilennyt kieltäytyä tai alkaa selitellä dieettiäni. Mutta en potenut asiasta huonoa omaa tuntoa, koska valinta oli täysin harkittu ja tietoinen, makeanhimo tai syöpötyskohtaus eivät siis saaneet minusta yliotetta :)! Maha tuli kipeäksi, sen huomasin heti tunnin päästä eli kroppa reagoi ruokavaliopoikkeamaan heti.

Tämä neljäs viikko on mennyt myös mukavasti, olen miettinyt toteutanko viikonlopulle suositeltua ns. tankkauspäivää, jolloin saa syödä vapaammin. Meille ykkösryhmäläisille, joilla siis pudotettavaa on alle 10kg, tämä ei ole pakollinen homma. Alkuviikosta ajattelin, etten tankkaa koska olo on hyvä. Tämän aamun punnitus kertoi painon olevan suunnilleen samassa kuin virallisena punnituspäivänä eli viime sunnuntaina. Joten päätin, että tankataan, mutta ohjeiden mukaisesti. Melkein jännittää miltä vaalea leipä maistuu... !?

Aamulenkin lisäksi tämän naistenpäivän iloksi minulla on aika kampaajalle, ja tadaa: illaksi menen Tampereella SD-tapaamiseen!! Jännittävää ja hassuakin, en oikein olisi uskonut löytäväni itseäni semmoisesta... palataanpa siihenkin myöhemmin! 


3 kommenttia:

  1. Kiinnoistaisi tietää, mitä sellaisessa tappamisessa tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kirjoitan tapaamisesta (en tappamisesta ;) ) myöhemmin!

      Poista
  2. ;) Vitsit...mä olen tällainen pikakirjoittaja. En osaa 10-sormijärjestelmää enkä oikolue tekstejä (paitsi blogitekstini) ja lopputulos on sitten tällainen ;).

    Kiva kun kirjoitat, kun ennenkin on mietityttänyt, millainen fiilis niissä tapaamisissa on.

    VastaaPoista