torstai 14. maaliskuuta 2013

Tankkauspäivä

Superdieettiin kuului viime viikonloppuun sijoittuva "tankkauspäivä", jolloin siis sai syödä enemmän, useammin ja ihan jotain muuta kuin muuten. Tankkauksen tehtävänä on herätellä aineenvaihduntaa, ja tämä ei ollut pakollinen meille ykkösryhmäläisille eli alle kymmentä kiloa pudottaville. Mutta koska oma painoni pysyi viime viikon paikallaan, niin päätin uteliaisuuttani toimia koekaniinina itselleni ja tankkasin lauantaina. Tuolle päivälle sattui iltavuoro, mutta ruokailut oli helpompi toteuttaa kuin aamuvuorossa. Ja siis saimme mallin ihan oikeaan, terveelliseen tankkaukseen, mutta jokainen sai toki toteuttaa sen omin neuvoinkin. Itse en uskaltanut lähteä sooloilemaan eli tein kuten ohjeissa luki. Tässä muutama kuvatus eväistä, täytyy ottaa vertailun vuoksi joku normipäiväkin vielä kuvia.




Aamupala näytti tältä, kun edelliset viikot olen pupeltanut pääasiassa rahkaa kera marjojen, leseiden ja mehukeiton.





Ensimmäinen välipala oli jättimäinen annos hedelmäsalaattia, ja ihan oikeasti meinasi tulla ähky tätä syödessä. Toki se oli hyvää, kun hedelmien syönti on ollut rajallista viime viikkoina. Mutta iso annos!




Lounaalla söin täysjyvänuudelia, tomaattista kanakastiketta ja patonkia! Patonki houkutteli etukäteen oikein todella, mutta täytyy sanoa, että oli se aika kuivaa ilman Oivariinia... Mutta koko satsi meni kuin menikin, vaikka ensin tuntui, etten saa sitä millään alas kokonaan.





Töihin pakkasin toisen välipalan, joka on alimmaisessa rasiassa eli vaaleaa leipää kera kalkkunaleikkeen ja vapaasti valittujen kasvisten. Tuoremehua kyytipojaksi. Tämä oli oikeastaan aamupuuron lisäksi ehkä se suurin herkku... niin tai oli se hedelmäsalaattikin hyvää. Valkoisessa rasiassa on riisi-tonnikala-tomaattikastikehässäkkä, jonka kanssa söin päällimäisen kipon salaatin ja vähän ruisleipää pussista. Leipää en saanut menemään koko annosta millään, oli se niin kuivaa edelleen yksinään.

Tämän kaiken lisäksi illalla vielä kotona jäätelöä ja mansikkahilloa iltapalaksi. Maha oli kuin potkupallo isojen annosten ja hiilihydraattikuormituksen jälkeen! Päivän aikana tuli kieltämättä mietittyä, että näinkö minä olen syönyt aiemmin???!!! No ehkä liioittelua se, että nuudelia ja valtava patonkimäärä samalla aterialla, mutta joka tapauksessa tämä laittoi miettimään aiempia ruokailutottumuksia. Olo ei ollut mikään erityisen hyvä, ja ateriavälit olivat töiden takia hieman suosituksia lyhyemmät. Vähän hirvitti seuraavan päivän olo, varauduin jonkin sorttiseen krapulaankin, mutta ihmeen reipas olin aamulla. Lähdin töihin nimittäin kävellen, vaikka pakkasta oli -26astetta!!! Iltapäivällä tein vielä vajaan tunnin hiihtolenkin, kun joku ystävällinen oli tehnyt ladut melkein kotiovelle. Maanantaina oli vapaapäivä, jonka vietin sitten rauhallisesti ja leväten, jollain tapaa oli vähän tööt-olo ja kun menkatkin alkoivat samaan syssyyn, niin olin leponi ansainnut.

Summa summarum; mielenkiintoinen kokemus oli tämä tankkauspäivä, mutta se hohdokkuus jota etukäteen mieleeni syntyi luvallisesta herkuttelusta, haalistui päivän myötä ja oli ihanaa palata rahka-aamiaisen pariin sunnuntaina. Painonpudotuksen pitäisi saada tästä lisäbuustausta, ja koska tein tankkauksen lauantaina, minulta puuttuu viime viikon virallinen punnitus sunnuntailta. Toki punnitsin itseni ennen tankkausta, itse asiassa sekä perjantaina että lauantaina, mutta jälkimmäisen painoon vaikutti perjantain myöhäinen treeni Tampereella. Matalin paino ennen tankkausta oli torstaiaamuna viikko sitten, 68,4kg mutta perjantaina lukema oli 68,8kg, menkkaturvotus vaikutti asiaan, joten päätin jättää puntaroinnin. Tuo vaa'alla hyppääminen jatkuvasti on ihan turhaa ja olen sitä pyrkinyt välttämään... mutta kiusaus on kovin suuri! Eilen illalla käväisin ja iltapaino yllätti; 68kg!!! Nyt yritän malttaa mieleni ja odottaa sunnuntaiaamuun, jolloin sitten punnitus ennen viimeisen SD-viikon alkua!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti