torstai 14. maaliskuuta 2013

Superdieetti-tapaaminen



www.weheartit.com


Niinhän minä sitten tein täsmäiskun Tampereelle viime perjantaina! Tieto tästä Superdieettiläisten tapaamisesta tuli foorumille jo hyvissä ajoin, ja kiinnostuin siitä kyllä heti. Aikani kuitenkin pähkäilin, että lähtisinkö, onko se nyt ihan turha reissu, kannattako sitä nyt perjantai-iltaa siihen käyttää, ilkeänkö mennä? Miksi niin kovin pohdin ja epäröin? Hyvä kysymys.

Täytyy myöntää, että minulla oli päässäni jonkinlaisia ennakkoasenteinta Jutta Gustafsbergiä ja kaikkea kehonrakennus-fitnesstouhua kohtaan (nyt kun olen asiaan hiukan perehtynyt, niin fitness-asiat taitavat olla muotia). Mieheni on aina ihaillut kehonrakennukseen yms salitouhuihin liittyvää, mutta itse en ole oikeastaan arvostanut tai ollut moisesta kiinnostunut. Enkä oikestaan edes tiennyt Jutan saavutuksista fitness-kisoissa. Se, että noudatan hänen ja muiden Fitfarmin ammattilaisten laatimia ohjeita, oli mielessäni vielä ihan ok. Eihän se ota jos ei annakaan. Mutta miten nyt voisin mennä semmoiseen tapaamiseen, olisiko noloa myöntää käyneensä semmoisessa? Olen kuitenkin saanut foorumilta paljon apua kanssasisarilta, joten ajattelin että pelkästään toisten dieettajien tapaaminen livenä voisi olla hauskaa. Ja alkoipa Jutankin livenä näkeminen kiinnostaa :)!

Menin Tampereelle junalla, koska asemalle on matkaa meiltä reilu 10km, enkä halunnut ajella ison kaupungin keskustassa perjantain alkuillan ruuhkissa, puhumattakaan parkkeeraukseen liittyvistä hermojen kiristelyistä. Junassa matkustaminen on muutenkin mukavaa, sen kun vaan hyppäät kyytiin ja istut rauhassa. Pientä jännitystä oli ilmassa matkan aikana, ja tuli hetkellinen fiilis, että olen laittanut/laittamassa omassa elämässäni jotain tärkeää alulle.

Tapaaminen alkoi kokoontumisella Tampereen Body Action-liikkeessä, jossa oli mahdollisuus tehdä ostoksia  ja keskustella myyjien sekä Jutan kanssa eri ravintovalmisteista. Meitä oli paikalla varmasti yli 20 naista (miehet eivät olleet tapaamiseen uskaltautuneet, vaikka foorumilla heitä onkin jokunen) ja juttua syntyi hetken alkuihmettelyn jälkeen. Vajaan tunnin jälkeen siirryimme viereiseen WFC-liikuntakeskukseen, jossa osa Superdieetti-ohjelman treeniosuuksistakin on kuvattu. Iso, hurjan iso paikka! Siellä porukka jaettiin kahteen, puolet jäivät treenaamaan Fitfarmin kahden valmentajan, Satu Kalmin ja Maijastiina Tammiston kanssa, ja toinen puoli porukasta keskusteli Jutan ja erään Fitfarmin valmennuksessa jo aiemmin kilojaan karistaneen henkilön kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla ihmisten taustatilanteita ja lähtökohtia superdieetin aloittamiselle. Meitä oli monenikäisiä ja -kokoisia naisia, ja kaikilla hirmuinen tsemppi ja into päällä! Niin ja Jutta, hän oli energinen ja positiivinen, silti ihan tavallisen ja tutun oloinen nainen, joka tuntui kohtaavan meidät kaikki iloisella mielellä, ja kuunteli aidon kiinnostuneesti jokaisen meidän kertomukset omista tilanteistamme.

Yhteinen treeniosuus oli tiukka, hiki lensi ja syke nousi, valmentajat eivät päästäneet meitä helpolla. Puoli tuntia huhkimme täysillä sinnikkäästi! Sen jälkeen oli vielä hetken jutustelumahdollisuus, joukkoon liittyivät niin ikään Superdieetti-ohjelmasta tutut Fitfarmin personal trainer Tero Kivinen ja päävalmentaja Jari "Bull" Mentula (molemmat oikeastikin melkoisen kokoisia miehiä!). Monia kiinnosti, että mitä sitten kun tämä kuusiviikkoinen on ohi, ja jatkoksi sopivista valmennuksista heräsi kysymyksiä, joihin fitfarmilaiset vastailivat.

Kokemus oli kokonaisuudessaan pelkästään positiivinen, ja kuten eräs dieettaja foorumilla totesi, aika hienoa, että viitsivät panostaa tämmöiseen tapaamiseen omien työ-ja treenikiireidensä keskellä! Tapaaminen antoi oikeasti lisätsemppiä omaan aherrukseen, ja oli kiva saada kasvot muutamille nimille, joihin foorumilla ja omassa FB-ryhmässämme olen "tavannut" aiemmin. Olen helposti tämmöisiin foorumeihin yms koukuttuva ihminen, eli siinä(kin) mielessä tämmöinen systeemi sopii minulle!

Oma kamerani hajosi muuten juuri perjantaina iltapäivällä ja kännykkäni kamera on niin huono, etten viitsinyt sillä napsia kuvia tapaamisesta. Nyt yritän sinnitellä vanhan kameramme kanssa, eikä siinä toimi salama, joten postauksiin ei ole tiedossa kovinkaan laadukkaita itse napsittuja kuvia toistaiseksi. Niinpä bongailen edelleen insipiraatio-ja motivaatiokuvia www.weheartit.com-sivuilta :)!




1 kommentti: